روزنامه تهران امروز در یادداشتی نوشت:
روز چهارشنبه گذشته، رهبر معظم انقلاب در جمع گروهی از مدیران کتابخانهها و کتابدارها، صحبتهای مهمی درباره کتاب و کتابخوانی و وضعیت مطالعه در ایران داشتند و خیلی واضح و روشن از وضعیت فعلی این امر در جامعه انتقاد کردند. صحبتهای رهبر انقلاب، خیلی جامع و کامل به ابعاد مختلف ماجرای تولید و نشر و مطالعه کتاب پرداخته بود و تاکید کرده بودند که ایشان در همه این زمینهها وضع را راضیکننده نمیدانند و همه مسئولان دستگاههای فرهنگی و مرتبط را به بازنگری جدی و جدید دعوت میکنند.
الان که نگارنده دارد این یادداشت را مینویسد، بیشتر از 48 ساعت از انتشار متن و مشروح سخنان رهبری گذشته است و یک جستوجوی ساده در موتورهای جستوجوی اینترنتی نشان میدهد که مسئولان فرهنگی کشور متاسفانه واکنش شورانگیز و امیدوارکنندهای نسبت به این هشدارهای رهبری نشان ندادهاند. برعکس، اتفاقا خبری که در بخش کتاب بیشتر خبرگزاریها تکرار شده، خبر تعطیلی 6 چاپخانه در تهران به خاطر ورشکستگی است که مثل شاهد از غیب رسیده و تاییدی شده بر جدی بودن نگرانیهای مقام معظم رهبری.
اتفاقا اگر بنا به موضعگیری باشد که باید هم باشد، مسئولان و متولیان فرهنگی حرفهای زیادی در این باره باید بزنند و توضیحات زیادی به ما بدهکار هستند. مثلا رئیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور که بارها و بارها تاکید کرده بود سرانه مطالعه در ایران 76 دقیقه برای هر نفر است و هرچه ما روزنامه نگاران به ایشان یادآور شدیم که این رقم نجومی از همه کشورهای دنیا بالاتر است، به خرجشان نرفت و بر آمار خودشان پافشاری کردند میتوانند توضیح بدهند که بین آن آمار و اعلام نارضایتی مقام معظم رهبری چه نسبتی وجود دارد؟ یا ریاست خانه کتاب که همین چند وقت پیش خبر داده بود بازار کتاب ما نیاز به «منشور اخلاقی نویسندگان» دارد و هرچه منتقدان گفتند و نوشتند که توی این بازار نیمهجان، چنین حرفهایی هیچ دردی را دوا نمیکند به خرجشان نرفت.
کلمات کلیدی: