سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرگاه یکی از شما از چیزی که نمی داند، پرسیده شود، از گفتن «نمی دانم»خجالت نکشد . [امام علی علیه السلام]
آنتی منافق

فواید و مضرات تماشای برنامه های تلویزیون و ماهواره در زندگی افراد 

* مقدمه:

یک لحظه دیدن برتر است از هزارها بار شنیدن . یک منظره طبیعی را اگر هزاران نفر و یکی از یکی بهتر توصیف کنند هرگز جای یک مرتبه دیدن را نمی گیرد . اگر میلیون ها نفر بیایند و شیرینی را تعریف کنند و طبق تمام قواعد منطقی درست هم باشد هرگز جای یک لحظه چشیدن را را نمی تواند بگیرد . به خاطر همین است که قرآن از نعمت چشم ها به بزرگی یاد کرده و بارها متذکر آن گردیده که:«اَفَلا یُبصِرون»«اَلَم نَجعَل لَهُ عَینَین» و...

اکنون که عصر ارتباطات و فن آوری هاست لازم است که با روش های نوین به القای مطالب فرهنگ های درونی شده مان به دیگران در خارج از مرزها بپردازیم که شاید از این راهگذر بتوانیم به آرمان شهر اسلامی خود نزدیک   شویم.

در این مجال خواهیم کوشید که به بررسی فواید و مضرات برنامه های تلویزیونی بپردازیم.
 
اکنون دو رسانه بیش از دیگر رسانه ها در القای فرهنگ ها به مخاطبین سهیم اند . یکی تلویزیون و دیگری دنیای ارتباطات جهانی یا همان اینترنت ؛ هر چند که اینترنت هرگز نمی تواند جای تلویزیون را بگیرد اما در محدوده های بسیار بزرگ نقش موثری می تواند ایفا کند . اما تلویزیون با دیگر رسانه ها فرق اساسی دارد . فرد شهری را که هرگز ندیده به وسیله تلویزیون از کوچک و بزرگ آن با خبر می شود . دیدن زیر دریا که آرزوی پیشینیان بود به وسیله تلویزیون بارها و بارها ه نمایش درآمده . مکه و کربلا را که همگی تا قبل از صد سال پیش تنها اوصافشان را می شنیدند اکنون همه روزه چندین وعده می بینند و...

از راهگذر رسانه می توان به اهداف بسیاری دست یافت . می توان با آموزش هایی از مصرف های بیش از اندازه جلوگیری کرد ، و یا مردم را به سوی تجملات سوق داد و ...

حال به طورمختصر ولی مفید به اثرات این رسانه فراگیر اشاره می کنیم:

أ‌-  اثرات فردی :

تلویزیون می تواند باعث تقویت هویت گرایی درافراد یک جامعه گردد ،بدین صورت که با پخش برنامه هایی از تاریخ گذشته به بازسازی هویت از دست رفته برخی کمک نماید.

می توان با معرفی بزرگان ادب و علم و دین و هنر و ورزش به ارائه الگوهایی برای افراد جامعه پرداخت.
می توان با طرح مسائلی که در جاهای دیگر مثل محافل خانگی و ... مجال بحث در مورد آن داده نمی شود به سالم سازی جامعه کمک کرد . مشروح این نظر بعداً طرح خواهد شد.

ب‌-  اثرات اخلاقی:

ترویج اخلاق اسلامی بزرگترین دغدغه رسانه ملی باید باشد و در راس آن گام برداشتن به سوی مدینه فاضله مطرح است .
می توان با پخش برنامه هایی به درونی سازی فرهنگ ها پرداخت ، فرهنگ هایی چون احترام به پدر و مادر و کسب علم و ... . پس پخش برنامه هایی با عناوینی چون :101 راه برای ذله کردن پدر و مادرها دور از شان رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران است .

ج- اثرات سیاسی:

تشویق مردم به حرکت و شرکت در همه پرسی ها بزرگترین فایده رسانه ای است که   تمام مردم دنیا می توانند با آن ارتباط برقرار کنند .
عملکرد رسانه ملی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری حکایت از این نقش رسانه ملی دارد.

د- اثرات اقتصادی :

تشویق مردم به سرمایه گذاری در امور گوناگون مهمترین نقش رسانه در این زمینه است .به رکود در آمدن پول های مردم هم مورد نهی شرع است:« اَلذین یَکنِزُونَ الذَهبَ وَ الفِضَه فَبَشِرهُم بِعَذابٍ اَلیم»و هم مورد نهی کارشناسان .
می توان با ترویج فرهنگ قلک داری (در کنار درونی سازی فرهنگ هایی چون انفاق و خمس و زکات) زمینه را برای به کارگیری سرمایه های پراگنده فراهم آورد.

ه- اثرات اجتماعی :

آموزش افراد برای جلوگیری از رشد بزهکاری خود از فواید رسانه هاست که کم و بیش به این مساله پرداخته می شود.
از طرفی هم رسانه های دیگر به این موضوع توجه چندانی ندارند-مانند نشریات زرد- و با قرار دادن تمام یا صفحه ای از روزنامه با عنوان حوادث و یا ... خود به ترویج فحشاء و منکرات در سطوح محدود و متوسط می پردازند.

و- اثرات دینی :

درونی سازی باورهای دینی از بزرگ وظایف رسانه هاست که هر یک در حد توان خود باید به این مهم بپردازند.
ترویج باورهایی همچون پرداخت خمس و زکات و انفاق از وظایف رسانه هاست . گفتن احکامی که مردم به آن ها مبتلا هستند و معمولاً آن ها را از کسی نمی پرسند از دیگر راهکارهای این مهم است .
گفتن احکامی که مردم به آن مبتلا هستند فواید بسیاری دارد چرا که:«لا حَیاءَ فِی الدینِ»   اما باید محدودیت ها را هم مدنظر قرار داده و سپس به این مهم پرداخته شود.
اعلام بیانیه های مراجع تقلید و پخش استفتائات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی مراجع از دیگر راهکارهای این بخش است .

ز- اثرات زودگذر:

برای سوق دادن جامعه به یک مسیر مشخص و صحیح می توان با پخش انواع برنامه ها و تیزرهای تبلیغاتی کمک شایانی به پیشبرد اهداف در کوتاه مدت داشت .
ترویج استفاده از کلاه ایمنی برای موتورسواران و حضور حداکثری مردم در انتخابات از نمونه های این مورد می باشد .
هدایت مردم به خرید اوراق قرضه یا مشارکت و یا سرمایه گذاری در بورس و سایر امور جهت جلوگیری از رکود از راهکارهای این بخش است.
حال اگر رسانه ها و بخصوص رسانه ملی عکس این مطروحات را در اولویت قرار دهد می توان پیش بینی های جامعی از آینده تاریک هر جامعه به دست آورد.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/3:: 8:8 عصر     |     () نظر

آموزش فحش‌های جدید توسط "گویانیوز"!

«طبیعی است هر نافرمانی مدنی همراه با تلفات است ولی ما بدون اینکه به نتیجه ای برسیم هم تلفات دادیم، هم سرکوب شدیم و هم سرکوفت خوردیم. این بازی دو سر باخت برای اپوزیسیون بود.»

این تحلیل را پایگاه گویانیوز منتشر کرد و با حمله به اصلاح طلبان نوشت: خاتمی و همراهانش 8 سال قدرت را در دولت و مجلس در دست داشتند و در آخر دو دستی مناصب را تقدیم کردند. آنچه سر اپوزیسیون آمد نتیجه بی تدبیری و بی جرئتی اصلاح طلبان بود.

این رسانه ضد انقلابی حماسه 9 دی 1388 را به «دریایی از آب که بر آتش ریخته شد» تشبیه کرد و نوشت: اصلاح طلبان نتوانستند میخ قدرت خود را در 18 تیر ماه 1378 محکم بر زمین نظام بکوبند. تنها حرکت شبیه به هجدهم تیر ماه سال 78 را در عاشورای 88 شاهد بودیم که آن هم نهایتاً با «حیدر، حیدر» گفتن لباس شخصی ها جمع شد و دریایی از آب بر این آتش تازه شعله گرفته، ریخته شد. روزهای دیگر و اعتراض های مقطعی دیگر که اصلاً نیازی به اشاره ندارند. ما باید به طور منظم بی نظمی ایجاد می کردیم.

نویسنده گویانیوز مجدداً با بی کفایت توصیف کردن اصلاح طلبان می نویسد: گزینه های تکراری، مظلوم نمایی چندش آور و گیر کردن بین شرکت کردن یا نکردن در انتخابات مجلس تمام حرکتی است که از آنها شاهد بودیم و هستیم. آیا واقعاً عقل هیچ کس به هیچ کاری نمی رسد؟ ما بچه بودیم، سرکردگان و مدعیان سیاست که بزرگ بودند. هم اکنون خاتمی یکی به نعل و یکی به میخ می زند.

گفتنی است گویانیوز در حالی مشی فتنه گران مدعی اصلاحات را چندش آور می خواند که طی 8 ماهه فتنه و آشوب، با شدت و حدت تمام از آنان حمایت می کرد.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/3:: 8:8 عصر     |     () نظر

رسانه ها و انحرافات اجتماعی

رسانه ها تأثیر بسزایی بر تصویر کلی از جرم در جامعه دارند تا آنجا که تصورات و پنداره های موجود درباره جرم عمدتاً محصول رسانه هاست. رسانه ها معمولاً جرم را در قالب نوعی جرم خیابانی(17) معرفی می کنند، مفهومی که با ایجاد رعب و وحشت در میان افراد جامعه گره خورده است و خشونت رکن عمده آن می باشد.(18) بدین ترتیب جرائم دیگری نظیر تخریب محیط زیست، حیف و میل اموال عمومی، جرائم مربوط به بهداشت و امنیت غذایی و... کمتر مطرح می شود.

2-3) ایجاد امواج جرم

رسانه ها اغلب جرم را در قالب موج هایی برجسته و متمایز و به تعبیر نویسندگان، امواج جرم(19) به تصویر می کشند، بدین شکل که با ارائه گزارش های مکرر از ارتکاب برخی اشکال خاص جرم شامل جرم خیابانی مانند ضرب و شتم، تجاوز به عنف و قتل، موجب می شوند که توجه افکارعمومی با شدت بیشتری، به این دسته از جرائم جلب شود. نکته جالب توجه آن است که برای تحقق مفهوم امواج جرم، ضرورتی وجود ندارد که موارد وقوع یک رفتار مجرمانه در عمل نیز افزایش داشته باشد، بلکه کافی است که در افکار عمومی این تلقی ایجاد شود که این موارد با شدتی توجه برانگیز رو به فزونی است.(20)

3-3) عادی سازی هنجارشکنی

تا زمانی که ناهنجاری در نظر کنش گران اجتماعی، امری زشت و غیرمنطقی جلوه کند، میزان ارتکاب انحراف اجتماعی و خروج از هنجارهای اجتماعی کاهش خواهد یافت. انعکاس کجروی های اجتماعی در رسانه ها در کاهش نفرت از انحرافات و عادی شدن نابهنجاری در جامعه تأثیر بسزایی دارد، زیرا فرد ضمن اطلاع از نقض هنجارها توسط رسانه ها، درمی یابد که هنجارهای اجتماعی که به نظر وی غیرقابل تخطی بودند، قابل شکستن و تخلف هستند، لذا انگیزه ارتکاب جرم در فرد تقویت می شود و این یکی از کارکردهای منفی بیان کجروی ها و انحرافات اجتماعی در رسانه ها است. به طور نمونه دختر شهرستانی که از پدیده فرار دختران از خانه اطلاع چندانی ندارد، با شنیدن یا دیدن خبرمربوط به فرار دختران متوجه می شود که این کار می تواند یکی از راههای رهایی او از برخی مشکلات و تضادهای خانوادگی باشد و هنگامی که در کانون خانواده، احساس ناامیدی وسرخوردگی و خلأ عاطفی به او دست می دهد، ممکن است همان راهی را برگزیند که برخی دختران برای رهایی از رنج های خانوادگی کرده بودند.

4-3) گسترش خشونت و پرخاشگری

ژان کازنو، صاحبنظر در علوم ارتباطات در خصوص برداشت از مفهوم خشونت می گوید: از دیدگاه ما عمل خشونت آمیز، عملی خواهد بود که با رفتار تهاجمی به خصوص از نظر" جسمانی" و یا حداقل " بیانی " همراه گردد.(21)

امروزه خشونت و پرخاشگری در میان جوانان شایع شده است که معلول علل و عوامل متعددی است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که رسانه های جمعی در این زمینه تأثیر بسیاری داشته اند، زیرا رسانه ها با تبلیغات کالاهای رنگارنگ، زندگی مرفه را آرمان و هدف مخاطبان ترسیم می کنند، در حالی که این هدف با شغل و درآمد مخاطبان قابل دسترسی نیست، در نتیجه میان اهداف و ابزار مشروع دستیابی به این اهداف فاصله ایجاد می شود،( یعنی فرد احساس محرومیت می نماید) این وضعیت منجر به خشونت و پرخاشگری در میان افراد می گردد. به عبارت دیگر رسانه ها موجب می شوند که میل به مصرف کالاهای لوکس در بین مردم افزایش یابد، اما وقتی این میل و تقاضا امکان ارضاء ندارد، در نتیجه به خشونت تبدیل می شود و یا فرد را به انجام عملی غیرقانونی نظیر سرقت جهت دستیابی به کالاهای تبلیغی ترغیب می نماید.

 نمایش فیلم های جنایی نیز از سوی دیگر روحیه خشونت، تندخویی و ارتکاب جرم را به مخاطبان خود القاء می نماید و موجب بروز رفتارهای خشونت آمیز می گردد. انتشار اخبار مربوط به قتل و بیان راهها و شیوه های ارتکاب این جنایات موجب بدآموزی، گسترش و نهادینه شدن این روش ها در جامعه می شود.

محتوای خشونت بار رسانه ها به بروز رفتارهای خشن در افراد جامعه دامن می زند و ممنوعیت های اخلاقی و اجتماعی بکارگیری خشونت را کمرنگ می کند. صاحبنظران ارتباطات ساز و کارهای تحریک کننده خشونت را شامل بازداری زدایی( کاهش خودداری بینندگان و قبول خشونت) و برانگیختگی زایی می دانند. آنها معتقدند که رسانه ها قادرند فنون ارتکاب جرائم را آموزش دهند، جرائم را مهیج و لذت بخش جلوه دهند، ارضا شدن آنی را ترویج دهند و فرد را به همانند سازی با مجرم ترغیب کنند، البته جرم زایی رسانه ها به تعامل محصولات رسانه ای( خصوصیات جرائم و مجرمان آن)، بافت رسانه ها( مقدار پوشش رسانه ای، سبک های ارائه، حمایت از ارتکاب جرائم) و بافت اجتماعی (هنجارهای فرهنگی موجود، گرایش های مصرف کنندگان، فرصت های ارتکاب جرم و تعداد خلافکاران موجود) بستگی تام دارد.(22)

5-3) اشاعه فحشا و بی بند و باری

یکی از کارکردهای رسانه های جمعی، مفهوم سازی و به تبع آن، شکل دادن به هنجارهای مناسب با آن مفهوم می باشد. بر این اساس ارائه تصاویر مستهجن و مبتذل و خلاف عفت عمومی از طریق رسانه های جمعی و نگارش متون خلاف اخلاق و پورنوگرافی می تواند منجر به گسترش جرائم به ویژه از نوع جرائم جنسی گردد.

قرآن کریم در مورد خطر اشاعه زشتی ها در جامعه اسلامی هشدار داده و می فرماید:" ان الذین یحبون ان تشیع الفاحشه فی الذین امنوا لهم عذاب الیم فی الدنیا و الاخره و الله یعلم و انتم لا تعلمون"(23). " کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنها در دنیا و آخرت است و خداوند می داند و شما نمی دانید."

گسترش فحشا در این آیه شریفه مورد مذمت قرار گرفته است، البته در قرآن کریم، واژه فحشا در خصوص انحرافات جنسی استفاده شده است، اما از نظر مفهوم لغوی،" فحشا" به معنی هر گونه رفتار و گفتاری است که زشتی آن بزرگ باشد.(24)

پس از دیدگاه منطق قرآن، بازگو کردن زشتی ها و ترویج و ارائه آنها، مورد نهی قرار گرفته است، زیرا موجب آشکارسازی زشتی ها و بر ملاکردن آنها می شود. امام رضا (ع) می فرمایند:" المذیع بالسیئه مخذول و المستتر بالسیئه مفغور له" " آن کس که گناه را نشر دهد، مطرود است و آن کس که گناه را پنهان می دارد، مشمول آمرزش الهی است."(25)

پیامبراسلام(ص) می فرمایند:" من اذاغ فاحشه کان کمبتدئها" " کسی که کار زشتی را نشر دهد، همانند کسی است که آن را در آغاز انجام داده است."(26)

6-3) تضعیف اعتماد اجتماعی

اعتماد اعضای جامعه به یکدیگر، سرمایه اصلی تعامل اجتماعی است؛ تعاملی که برای رفع نیازهای زیستی و اجتماعی اعضای جامعه صورت می گیرد، لذا تضعیف این اعتماد مشکلات عدیده ای را در مراودات اجتماعی و تأمین خواسته های افراد ایجاد خواهد کرد. اما درهر صورت ممکن است اعتماد اجتماعی تضعیف شود که یکی از عوامل آن، ترویج انحرافات اجتماعی از طریق رسانه ها است. زیرا ذکر انواع انحرافات از رسانه ها و اعلام رشد سرسام آور آن، منجر به ایجاد روحیه سوء ظن و شک نسبت به سایر افراد جامعه می شود و احتمال وقوع این انحراف را از سوی تک تک اعضای جامعه تقویت می نماید و روحیه اعتماد عمومی را تضعیف می کند، در نتیجه تعامل اجتماعی دچار اختلال می شود.

انعکاس انحرافات اجتماعی علاوه بر سست کردن اعتماد اجتماعی، موجب عدم احساس تعلق جمعی می شود و روابط اجتماعی افراد را دچار مشکل می کند.

رسانه ای کردن جرائم بر نهاد خانواده نیز اثرات مخربی دارد، به طور نمونه پدران و مادران را نسبت به رفتار فرزندانشان بدبین می کند، چرا که والدین احتمال می دهند که انجام این انحراف اجتماعی که از طریق رسانه منعکس شده است، در مورد فرزندان جوان خانواده وجود دارد، این نگرش منجر به تضاد و ناسازگاری های خانوادگی خواهد شد.

رسانه ها گاه  با انعکاس آمار و ارقام اغراق آمیز جرائم، می توانند اعتماد اجتماعی را نسبت به نظام سیاسی تضعیف نمایند به طور نمونه انعکاس پرونده های کلان اختلاس های عمومی و یا پرونده های مربوط به رابطه میان حاکمیت و مردم می تواند منجر به سلب اعتماد گردد.

هر چند نمی توان ضرورت برخورد قوی با متخلفان را در هر سطح و نهادی انکار نمود، اما رسانه ای کردن این گونه حوادث به بی اعتمادی مردم از حکومت منجر شده و اقتدار و مشروعیت مدیران صالح نظام را نیز از بین برده و در نتیجه نظام سیاسی کشور، کارکرد کنترلی و پویایی خود را از دست خواهد داد.

7-3) شکستن حریم خصوصی افراد

هر چند افراد جامعه بر اثر داشتن ارتباطات اجتماعی وسیع با کنش گران، دارای وجوه مشترک رفتاری هستند، اما هر یک از آنها دارای حریم خصوصی می باشند که مربوط به امور شخصی و خانوادگی و روابط میان فردی است. تمام اعضای جامعه تلاش می کنند این حریم( نظیر میزان علاقه به همسر و فرزند، اختلافات خانوادگی، روابط، سلائق، رفت وآمدها، میزان درآمد و سفرها و...) را از تیررس دیگران دور نگاه دارند. از سوی دیگر مطبوعات به جهت وظیفه خبررسانی و اطلاع رسانی با ورود به اسرار خصوصی افراد، به ناچار اصل ممنوعیت ورود به این حریم را نقض می کنند. امروزه رسانه ها قدرت بی سابقه ای برای در نور دیدن حریم خصوصی افراد دارند، مانند انتشار خبر کشتن یک کودک توسط والدینش، کشتن همسر به بهانه عشق با دیگری و...

ورود در حریم خصوصی افراد از نظر بازخوردهای اجتماعی و کارکردهایی که در شکستن مرزهای خصوصی مردم دارد، دارای اهمیت فوق العاده ای است. به گونه ای که تجسس و افشای زوایای پنهان زندگی مردم برای دستیابی به اطلاعات جزیی از آنان، به شدت در متون دینی نهی و مذمت شده است.

به تعبیردیگر اسلام می خواهد مردم در زندگی خصوصی خود از هر نظر در امنیت باشند. بدیهی است اگر اجازه داده شود که هر کس به تجسس درباره دیگران  برخیزد، حیثیت و آبروی مردم بر باد می رود و جهنمی به وجود می آید که همه افراد اجتماع در آن عذاب خواهند بود. (27)

این کارکرد منفی رسانه ها( یعنی ورود به حریم خصوصی افراد) در کشورهای جهان نیز ابعاد وسیعی یافته است، به طوری که در بهار سال 1989 دیوان آمریکا اعلام کرد که سازمان خبری اجازه ندارد به پرونده هایF.B.I در زمینه تجاوزهای جنسی دسترسی پیدا کند.F.B.I برای کوتاه کردن دست مطبوعات از این نوع پرونده ها به دیوان فدرال متوسل شد و اعلام کرد که اگر چه این پرونده ها با استناد به اسناد علنی و گزارشات دستگیری ها و رسیدگی های قضایی تهیه شده است، اما کامپیوتری کردن این اطلاعات، حریم خصوصی افراد را به خطر خواهد انداخت. بر اساس نتایج نظرخواهی موسسه گالوپ 73 درصد از مردم آمریکا  معتقدند که مطبوعات حریم خصوصی افراد را نادیده می گیرند.(28)

به هرحال همین مرزبندی حریم خصوصی از حریم عمومی جامعه می بایست به طور مشخص تعریف شود و به وسیله قانون، ضمانت اجرا داشته باشد و رسانه ها نیز خود را موظف به رعایت آن موازین بدانند.

4-فرجام سخنبررسی های گذشته نشان داد که رسانه های جمعی کارکردهای مثبت و منفی در ارتباط با تبیین انحرافات اجتماعی دارند. اینک این پرسش مطرح می شود که آیا رسانه ها مجازند تحت عنوان طرح حوادث، انحرافات اجتماعی را به ذهنیت جامعه منتقل نمایند؟ یا آنکه رسانه ها فقط می بایست نمایشگر کنش های مثبت مردم باشند و از انحرافات آنان سخن نگویند؟

به نظر می رسد منابع شناخت مردم از حوادث و مسائل اجتماعی منحصر به رسانه ها نیست و آنان از راههای مختلفی از جمله مشاهده عینی و ارتباطات کلامی با دیگران از حوادث تلخ و انحرافات اجتماعی آگاهی می یابند، از این رو تصور اینکه چشم و گوش مردم تنها از دریچه وسائل ارتباط جمعی به دنیای حوادث و انحرافات باز می شود، خیالی بیش نیست. لذا گزارش این گونه انحرافات اجتماعی توسط رسانه ها چنانچه با تحلیل و تبیین آسیب های آنها و به منظور حفظ جامعه از گسترش انحرافات صورت گیرد، امری مفید، بلکه ضروری است که ضمن افزایش آگاهی مخاطبین رسانه ها، موجب می شود که رفتار اجتماعی خود را بر این اساس تنظیم نمایند و از پیامدهای کجروی اجتماعی در امان باشند. قرآن کریم بارها با بیان سرگذشت اقوام گذشته از انواع آلودگی ها و انحرافات اجتماعی سخن به میان آورده است و مقصود از بیان آنها را عبرت آموزی و پیشگیری از وقوع و تکرار آنها در بین امت اسلامی برشمرده است.  قرآن کریم در سوره یوسف داستان عشق و شیفتگی زلیخا به یوسف را با تمام جزئیات و تفاصیل آن بیان کرده و انحراف اخلاقی زلیخا را با انواع مکرها و ترفندهای آن تشریح نموده است، ولی بی تردید مقصود از ارائه این گزارش ها تقویت جنبه معنوی بشر می باشد. خداوند می فرماید:" و آن زن که یوسف در خانه او بود، از او تمنای کامجویی کرد، درها را بست و گفت: بیا به سوی آنچه برای تو مهیاست. گفت: به خدا پناه می برم. او صاحب نعمت من است، مقام من را گرامی داشته، مسلماً ظالمان رستگار نمی شوند . آن زن قصد او کرد و او نیز اگر برهان پروردگار را  نمی دید- قصد وی می نمود، این چنین کردیم تا بدی و فحشاء را از او دور سازیم، چرا که او از بندگان مخلص ما بود."(29)

در این آیات هر چند خداوند از انحرافات اخلاقی زن عزیز مصر، سخن به میان آورده و آن را برای همه مردم بیان کرده است، اما این اطلاع رسانی را با تحلیل، تذکر و شیوه معنوی رهایی از انحرافات اجتماعی توأم ساخته است.

قرآن کریم در هنگام بیان تاریخ قوم لوط، به اعمال ناشایست آنها اشاره کرده و می فرماید: قوم لوط فرستادگان را تکذیب کردند، هنگامی که برادرشان لوط به آنان گفت: آیا تقوا پیشه نمی کنید؟... یا در میان جهانیان، شما به سراغ جنس ذکور می روید و همسرانی را که پروردگارتان برای شما آفریده رها می کنید؟(30)

قرآن کریم انحرافات اجتماعی آن  قوم را ذکر کرده، ولی در ضمن بیان این انحراف جنسی، به راه درمان آن( یعنی ازدواج) اشاره می کند. همچنین موارد دیگری همانند قتل هابیل توسط  قابیل در قرآن ذکر شده است، ولی به جهت اینکه در کنار نقل این خبر، مضرات و پیامدهای آن انحراف تحلیل و تبیین می شود، از اشاعه فحشاء، شکستن قبح گناه... و سایر کارکردهای منفی که در این رابطه وجود دارد، جلوگیری می شود.

با استشهاد به آیات گذشته، ملاک نقل و گزارش انحرافات به طور گسترده مشخص می شود. این ملاک همان طور که در مورد قرآن وجود دارد، در مورد رسانه های جمعی هم محقق است و آنها باید در کنار ذکر حوادث ، به جنبه عبرت آموزی حوادث جهت پیشگیری از وقوع انحراف توجه داشته باشند و در این راستا، به تحلیل انحرافات و راه های مبارزه با آن و شیوه های جایگزینی مثبت آنها اشاره نمایند و اگر به صرف نقل و ذکر انحرافات اکتفا شود، افزایش دامنه و نوع کارکردهای منفی رسانه ها دور از انتظار نخواهد بود.

پی نوشتها:

17-Street crime

18- سلیمی و داوری، صص159- 158.

19-Crime waves

20- سلیمی و داوری، صص 160-159 .

21- کازنو، ص 117.

22- فیروزبخت، صص 237-231.

23-  نور، 19.

24- مکارم شیرازی، ج14، ص 403.

25- کلینی،ج2، ص 428.

26- همان، ص 356.

27- همان، ص 184.

28- رسانه، سال هفتم، ش3، ص49.

29- یوسف، 24 و 23.

30- شعراء، صص 166-160.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/3:: 8:8 عصر     |     () نظر

مقابله با هجوم فرهنگی رسانه ها نیازمند به روز کردن داشته های عظیم فرهنگی است 

این سئوال مطرح است که طراحی یک سیستم جست وجوگر داخلی به عنوان «یاحق» به جای «یاهو» آیا واقعا شدنی است یا امری است که نتیجه چندانی نمی دهد؟

می توان گفت: اگر این حرکت از بطن جامعه بیرون آمده باشد می تواند تأثیر و کارآمدی داشته باشد اما اگر به عنوان پادزهری برای یک دوره سیاسی خاص یا عکس العمل به مقطعی خاص باشد به همان سرعت که تولید می شود به همان سرعت نیز از بین می رود و در مقابل گستره وسیع یاهو نمی تواند ایستادگی کند.

کسانی می توانند در مقابل هجوم فرهنگی رسانه ها بایستند که دارای داشته های عظیم و قوی فرهنگی باشند. این داشته ها را باید به روز کرد و تنها نخبگان فرهنگی و متفکرین هستند که می توانند این داشته ها را بارور و به روز کنند تا قدرت رقابت برای جامعه به وجود آید.

اگر این کار ریشه در فرهنگ ما داشته باشد خوب است ولی اگر کاری عکس العملی باشد، به سرانجام نمی رسد. به طور مثال در آموزش ادبیات در انگلیس دانش آموز یک متن شکسپیر را از ابتدا تا انتها مطالعه می کند. در صورتی که ما نتوانستیم حتی یک اثر سعدی را تا انتها مطالعه کنیم.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/3:: 8:8 عصر     |     () نظر
پیکر 5 شهید حادثه درگیری اشنویه تشییع شدند

پیکر مطهر پنج شهید حادثه درگیری اشنویه ظهر امروز با حضور مسئولان لشکری و کشوری، اقشار و خانواده‌های شاهد در شهرستان‌های سنندج و قروه تشییع شدند.


به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیت‌المقدس ظهر امروز در سخنرانی مراسم تشیع پیکر مطهر دو شهید سنندجی، از شهدا به عنوان نماد ایثار و مقاومت ملت ایران نام برد و گفت: شهیدان مایه مجد و عظمت انقلاب اسلامی و ملت ایران هستند.

حجت‌الاسلام محسن حیدریان خاطرنشان کرد: عوامل ضد انقلاب و افراد خود فروخته‌ای به نام دفاع از کرد، فرزندان غیور کردستان را به شهادت می‌‌‌‌‌رسانند و این اعمال ننگین آنان با گفته‌هایشان متناقض است.

وی به ارائه طرحی توسط یک مرکز به نام امنیت آمریکای جدید اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح، استکبار جهانی عوامل مزدور خود را به منظور ایجاد ناامنی در ایران اسلامی در مرزهای کشور مستقر کرده است.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیت‌المقدس خاطرنشان کرد: عوامل دشمنان اکنون در راستای اجرای این طرح در مقابل جوانان ما قرار گرفته‌اند و به نام دفاع از ملت کرد، جوانان این مرز و بوم را از ما می‌‌‌‌گیرند.

حیدریان افزود: این طرح آمریکایی در حال حاضر در منطقه شمال‌‌‌‌غرب کشور اجرا می‌‌‌‌‌شود و می‌‌‌‌‌‌خواهند با این روند مانع از توسعه و پیشرفت استان‌های کردنشین به ویژه کردستان شوند.

وی با اشاره به اختصاص بیشترین اعتبار در سفر سوم هیئت دولت برای توسعه همه جانبه کردستان، تصریح کرد: دشمنان این موضوع را بر نمی‌‌‌‌‌‌تابند و با این تحرکات کور می‌‌‌‌‌‌‌خواهند مانع از به ثمر نشستن این برنامه‌ها شوند.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیت‌المقدس این عمل مزدوران را مصداق عینی تقابل آنان با مردم کرد دانست و بیان داشت: ایجاد ناامنی در کشور با ترور دانشمندان در تهران و فرزندان غیور در مرزهای شمال‌‌‌‌‌غرب از برنامه‌های محوری و اصلی استکبار است و بدون شک مقابله مردم با آنان امیدشان به یأس تبدیل می‌‌‌‌‌‌شود.

حیدریان حرکت‌های مذبوحانه مزدوران را برای ایجاد شکاف در بین ملت و نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: ولی باید بدانند که ملت ایران دوران سخت دفاع مقدس و اوایل انقلاب را پشت سر گذاشته‌اند و این حرکت‌های ناچیز موجب کنار کشیدن آنان از صحنه نمی‌‌‌‌‌‌شود.

وی در پایان افزود: رجزخوانی رهبران و نمایندگان گروهک‌‌‌‌‌‌‌های ضدانقلاب در سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای راه به جایی نمی‌‌‌‌‌‌برد و مردم هیچگاه تسلیم خواسته‌های نامشروع آنان نخواهند شد.

در پایان این مراسم پیکر مطهر پاسداران شهید حسین برشان و سیدجلال عزیزی به گلزار شهدای سنندج برای تدفین انتقال داده شد. گفتنی است؛ همزمان با این مراسم نیز پیکر پاک شهیدان علی رضایی، کرمی و عبدالملکی نیز در شهرستان قروه تشییع شد.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/3:: 8:8 عصر     |     () نظر

عکس: صبحگاه مشترک یگانهای نداجا با حضور رهبر معظم انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا، صبح امروز وارد استان هرمزگان شدند. حضور در صبح‌گاه مشترک یگان‌های نداجا مستقر در جنوب، حضور درجمع افسران و کارکنان نیروی دریایی ارتش مستقر در بندرعباس، بازدید از کارخانه‌های نداجا و بازدید از فعالیت پرسنل نیروی دریایی در حوضچه‌ها، از برنامه‌های معظم‌له در ساعات پیش از ظهر امروز بود.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/1:: 7:39 عصر     |     () نظر

برگزاری اردوی مختلط دانشجویی توسط عوامل جریان انحرافی!

 
این اردو که علیرغم صراحت بخشنامه وزارت علوم به صورت مختلط برگزار شد، در حالی 350 نفر شرکت کننده داشت که تعداد رای دهندگان در انتخابات اخیر این تشکل 69 نفر بوده است. در این اردوی معنوی! مباحث سیاسی پیرامون انتخابات آتی مورد بحث قرار گرفته و مواضع جریان انحرافی برای شرکت کنندگان تبیین شده است.
در هفته اول خرداد ماه سال جاری انتخابات شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز برگزار گردید ولی به علت به حد نصاب نرسیدن تعداد کاندیداها و رای دهندگان، انتخابات  بر اساس اساسنامه تشکل و با رای هیات نظارت بر تشکلهای دانشگاهی دانشگاه تبریز باطل اعلام گردید و وضعیت تشکل مذکور به لحاظ قانونی معلق اعلام گردید.
در ادامه با اعمال نفوذ چهره ای از یکی از نهادهای سیاسی استان که سابقه عضویت در این تشکل را دارد و مسئولیت تشکیل کمیته های دانشجویی و رسانه ای جریان انحرافی را در تبریز بر عهده گرفته، موضع رییس دانشگاه در قبال تعلیق این تشکل تغییر پیدا کرده و علیرغم مخالفت صریح دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز با اختصاص مبلغ سیصد و پنجاه میلیون ریال مجوز برگزاری اردوی تشکیلاتی این تشکل معلق در تیر ماه سال جاری صادر شده است.
به گزارش صراط نیوز ، این اردو که علیرغم صراحت بخشنامه وزارت علوم به صورت مختلط برگزار شد، در حالی 350 نفر شرکت کننده داشت که تعداد رای دهندگان در انتخابات اخیر این تشکل 69 نفر بوده است.

هنوز مشخص نیست چگونه افراد برگزار کننده موفق شده اند بر خلاف قانون ، دانشجویان را به صورت مختلط راهی مشهد کنند؟!

در این اردوی معنوی! مباحث سیاسی پیرامون انتخابات آتی مورد بحث قرار گرفته و مواضع جریان انحرافی برای شرکت کنندگان تبیین شده است .

استفاده از موسیقی های غربی غیر مجاز ، عدم توجه به اقامه نماز و شوخی های خارج از عرف دختران و پسران حاضر در این اردو از جمله مسائلی بود که به چشم می آمد.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/1:: 7:39 عصر     |     () نظر
نقش بازی‌های رایانه‌ای بر سلامت کودکان و نوجوانان
بازی‌های رایانه‌ای خشونت را ترویج می‌کنند

عضو کمیسیون تربیتی سازمان نظام روانشناسی کشور گفت: بازی‌های خشن می‌توانند خشونت ایجاد کنند.خشونت، خشونت می‌آورد بنابراین باید با توجه به سن و سال بچه‌ها و خصوصیات رشد آنها بازی‌های رایانه‌ای خاص توصیه شود.


عبدالله شفیع‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: عوامل متعدد محیطی، فردی و خانوادگی در رشد جسمی، روانی و هوشی فرد تأثیر دارد و یکی از این عوامل بازی‌ها و برنامه‌های رایانه‌ای است.

وی افزود: کاربرد درست، به جا، به اندازه و با هدایت در رابطه با سن و سال بچه‌ها می‌تواند رشد مناسب را فراهم کند و اگر این عوامل در کنار هم قرار نگیرند برنامه‌های رایانه‌ای به جای مؤثر بودن آسیب‌رسان خواهند بود.

شفیع‌آبادی با بیان اینکه باید برنامه‌های رایانه‌ای بچه‌ها هدایت شده باشد، تصریح کرد: این برنامه‌ها باید توسط متخصصانی که در تنظیم رشد کودک متخصص هستند توصیه شوند اما متأسفانه در جامعه دیده می‌شود که به میزان زیادی بچه‌ها رها شده‌اند و هر برنامه‌ای حتی برنامه‌های بزرگسالان در اختیار آنان قرار می‌گیرد که این مفید نیست.

وی گفت: اگر برنامه‌های رایانه‌ای نابجا به کار برده شوند هم به سلامت جسمی و هم بر سلامت روحی اثر منفی می‌گذارد به طور مثال بازی‌های خشن می‌توانند خشونت ایجاد کنند چرا که خشونت، خشونت می‌آورد و آموزش خشونت می‌دهند لذا باید با توجه به سن و سال بچه‌ها و خصوصیات رشدی سنی آنها بازی‌های رایانه‌ای خاصی توصیه شود.

این متخصص روانشناسی خاطر نشان کرد: رشد متعادل بچه‌ها باید به گونه‌ای باشد که هم لطافت، هم ظرافت، هم عطوفت و هم دفاع از خود را برای بچه‌ها به ارمغان بیاورد.

وی گفت: متأسفانه گاهی والدین همه بازی‌های رایانه‌ای را به همراه برنامه‌های دیگر در اختیار بچه‌ها قرار می‌دهند در حالی که خودشان خارج از خانه هستند لذا بچه کاملاً آزاد است و می‌تواند هر برنامه‌ای حتی برنامه‌های ضاله را ببیند لذا توصیه می‌شود برنامه‌هایی که به سن این بچه‌ها نمی‌خورد از دسترس آنها دور نگه داشته شود.

شفیع‌آبادی خاطر نشان کرد: همچنین توصیه می‌شود در زمان‌هایی که والدین حضور دارند با بچه‌ها همبازی شوند تا بچه احساس نکند باید مخفیانه و محرمانه با رایانه بازی کند. این موضوع مسئله مهمی است که می‌تواند احساس نزدیکی بین والدین و کودک ایجاد کند و والدین بهتر است با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنند.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/1:: 7:39 عصر     |     () نظر
توصیه‌های‌رهبری را به همین راحتی فراموش‌کردید؟

روزنامه تهران امروز در یادداشتی نوشت:

روز چهارشنبه گذشته، رهبر معظم انقلاب در جمع گروهی از مدیران کتابخانه‌ها و کتابدارها، صحبت‌های مهمی درباره کتاب و کتابخوانی و وضعیت مطالعه در ایران داشتند و خیلی واضح و روشن از وضعیت فعلی این امر در جامعه انتقاد کردند. صحبت‌های رهبر انقلاب، خیلی جامع و کامل به ابعاد مختلف ماجرای تولید و نشر و مطالعه کتاب پرداخته بود و تاکید کرده بودند که ایشان در همه این زمینه‌ها وضع را راضی‌کننده نمی‌دانند و همه مسئولان دستگاه‌های فرهنگی و مرتبط را به بازنگری جدی و جدید دعوت می‌کنند.

الان که نگارنده دارد این یادداشت را می‌نویسد، بیشتر از 48 ساعت از انتشار متن و مشروح سخنان رهبری گذشته است و یک جست‌وجوی ساده در موتورهای جست‌وجوی اینترنتی نشان می‌دهد که مسئولان فرهنگی کشور متاسفانه واکنش شورانگیز و امیدوارکننده‌ای نسبت به این هشدارهای رهبری نشان نداده‌اند. برعکس، اتفاقا خبری که در بخش کتاب بیشتر خبرگزاری‌ها تکرار شده، خبر تعطیلی 6 چاپخانه در تهران به خاطر ورشکستگی است که مثل شاهد از غیب رسیده و تاییدی شده بر جدی بودن نگرانی‌های مقام معظم رهبری.

اتفاقا اگر بنا به موضع‌گیری باشد که باید هم باشد، مسئولان و متولیان فرهنگی حرفهای زیادی در این باره باید بزنند و توضیحات زیادی به ما بدهکار هستند. مثلا رئیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که بارها و بارها تاکید کرده بود سرانه مطالعه در ایران 76 دقیقه برای هر نفر است و هرچه ما روزنامه نگاران به ایشان یادآور شدیم که این رقم نجومی از همه کشورهای دنیا بالاتر است، به خرجشان نرفت و بر آمار خودشان پافشاری کردند می‌توانند توضیح بدهند که بین آن آمار و اعلام نارضایتی مقام معظم رهبری چه نسبتی وجود دارد؟ یا ریاست خانه کتاب که همین چند وقت پیش خبر داده بود بازار کتاب ما نیاز به «منشور اخلاقی نویسندگان» دارد و هرچه منتقدان گفتند و نوشتند که توی این بازار نیمه‌جان، چنین حرفهایی هیچ دردی را دوا نمی‌کند به خرجشان نرفت.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/1:: 7:39 عصر     |     () نظر
رژیم پهلوی واسطه انتقال یهودیان خاورمیانه به فلسطین اشغالی+اسناد

 اسناد زیر که از کنسولگری ایران در فلسطین و سفارت ایران در واشنگتن صادر شده چندنمونه از اسنادی است که نشان می‌دهد رژیم شاه از بدو تأسیس اسرائیل در امر انتقال یهودیان منطقه خاورمیانه به فلسطین اشغالی، که جزء سیاستهای راهبردی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده، نقش محوری داشته است. به موجب یکی از این سندها، عملیات انتقال یهودیان با حمایت آمریکا و به مدد 4 یا 5 پرواز در هر هفته صورت می‌گرفته است. باهم سندها را مرور می‌کنیم : 


 


بیت‌المقدس 
شماره: 79 
تاریخ : 20/8/1328 


محرمانه 
وزارت امور خارجه 
عطف به مرقومة شریفة شماره 4487 مورخه 22/6/1328 راجع بارسال صورت اسامی یهودیان ایرانی که اخیراً بفلسطین وارد شده‌اند جسارت میورزد: از قراری که تحقیق نموده است تاکنون در حدود دو هزار نفر از یهودیان ایرانی با هواپیمای آمریکائی TRANSOOEAN که تحت اجاره آژانس یهود است و بخرج آژانس یهود هر هفته چهار الی پنج مرتبه و در هر بار 60 مسافر باینجا حمل می‌کندوارد خاک اسرائیل شده‌اند و هواپیماهای مزبور تا این تاریخ 35 بار از تهران باسرائیل مسافرت کرده است. نمایندگی آژانس یهود در تهران در خیابان سوم اسفند مقابل هواپیمائی ایرفرانس موسوم به ترانس ایران میباشد و مدیران مهم آن بنام بنیک و رحیمی هستند و آژانس یهود را بزبان عربی (سخنوت) مینامند و در تهران هم بهمین اسم بین یهودیان معروف شده است. 

چون مهاجرین یهودی که وارد اینجا میشوند بواسطة نبودن جا برای اسکان آنها در ابتدای امر آنان را به چادرها و کمپ‌هائی که در خارج شهر تهیه ‌شده اعزام میدارند تا تدریجاً برایشان خانه و کار تهیه نمایند بدینجهت اطلاع بر اسامی آنان بآسانی میسر نیست معذلک بعده‌ای از ایرانیان سپرده‌ام که در جستجوی این کار باشند و خودم هم مشغول دنبال کردن موضوع هستم. اینک اسامی 13 نفر از آنها را که بدست آورده‌ام تلوا تقدیم میدارد و امیدوار است بهمین زودی اسامی بقیه را تهیه و تقدیم دارد. 
عباس صیقل 


 

بیت‌المقدس 
شماره: 79 
تاریخ: 25/1/1330 


وزارت امور خارجه ـ اداره پنجم سیاسی 
فرانسس اوفنر تحت عنوان (کمیونیته‌های دیرین رهسپار تهران‌اند ـ مهاجرت رنگ وارنگ از آسیای صغیر) مقاله از تهران به روزنامه ژروزالم پست ارسال نموده که در شماره مورخه 5/3/1951 ـ 14/12/1329 منتشر گردیده است. اینک ترجمه آن ذیلاً نگاشته میشود. 
با وصف اینکه ایران هنوز مبادله نماینده دیپلوماسی با اسرائیل ننموده ولی رفتار خوب و خوش‌بینی ایرانی از قدیم نسبت به یهودیان همیشه نمایان است. 

2500 سال قبل کوروش (کی‌خسرو) ـ‌ پادشاه این زمین بزرگ ـ مردمان اسرائیل را از اسارت بابل آزاد نموده و بدین وسیله نخستین بازگشت اسرائیل را به ارض مقدس اجازه داده است. دولت امروزی ایران آزدانه راه داده است که یهودیان باسرائیل مهاجرت بنمایند و عبور پناهندگان را از راه ایران به اسرائیل تسریع نموده است. 

در سال 1949 محمد‌رضا شاه پهلوی هنگام مسافرت به آمریکا دستورهای تلگرافی صادر فرموده که پناهندگان یهود از کشورهای همسایه را معامله مهاجرین سیاسی نموده و مسافرت آ‌نانرا باسرائیل آسان کند. چندی بعد حکومت تهران به نماینده خود در کابل افغانستان دستور داد که به یهودیانی که خواهان عزیمت باسرائیل هستند روادید عبور ایرانی صادر نماید. 

اردوگاه‌های بدبخت (WRETCHED CAMPS) 
از بدو تأسیس کشور اسرائیل (قریب سه سال قبل) 30 هزار یهودی از راه ایران باسرائیل رفتند. یک ثلث آنان از پناهندگان عراق بوده و باقی از افغانستان و کردستان ایرانی و قسمت دریای خزر و هم‌چنین از خود پایتخت‌اند. اکنون 3500 یهودی از اردوگاه‌های عبور تهران‌اند که در انتظار پرواز به لیدا هستند. آنان در بدبخترین اوضاع در چادرها و خانه‌های موقت پابرهنه و با رخت پاره و گرسنه زندگی میکنند. برخی از این پناهندگان ازعقب افتاده‌ترین زمینهای خاورمیانه آمده‌اند. صفات آنان شبیه به بردگان اربابان فؤدالی آذربایجانی و یا به ساکنین کوهستانی کردستان‌اند. زبان آنان عربی است (؟) و یا فارسی و رفتارشان محترم و مؤدبانه است. لازم به تردید نیست که اطلاعی از اصول بهداشت قرن بیستم ندارند. 


 


فعالیت‌های مؤسسه (O.R.T) 
تاکنون یگانه ارتباط میان آنان از راه وحدت میراث مذهبی است. روح پیشوائی سیاسی صهیونی غالباً ناهمگوار آنان اسن. بنگاه (ORT) برای آنان ترتیب آموزشگاه‌ها در ارودگاه‌ها نمود. یک آموزشگاه (ORT) صدتن از بچه‌های اردوگاه‌ها و تهران درس میداد که راننده و آهنگر و نجار وغیره بشوند. آموزشگاه (ORT) دیگری بزودی برپا خواهد شد که در آن رخت دوزی به 150 دختر آموخته خواهد شد. 

جای تعجب است که چگونه این مردمان خردسال پس از چندهفته آموزش برخی از عبری را فرا گرفته و توانسته‌اند که خود را برای اوضاعی که در اسرائیل خواهند یافت آماده سازند. 
رنگ وارنگترین کمیونیته‌های اردوگاه‌ها دسته کوچکی از یهودیان افغانستان‌اند. آنان نوه نتیجه یهودیان ایرانی و کردستانی‌اند که در مجهولترین و منقطعترین جا سکونت داشته‌اند آنان که بعدة هزارتن میباشند و غالباً بازرگان کوچک و صنعت‌گر بوده در کابل وهرات و بلخ اقامت و زندگانی میکرده‌اند. بآنان هیچ وقت اجازه داده نشده است که در تجارت مهم کشور ـ صادر کردن پوست و پوستین ـ شرکت کنند. خوشبخت‌ترین یهودیان بلخ آنانی بوده‌اند که دارا بوده و کشت‌کاری و ساختمان خود را تهیه میکنند. این کمیونیته نزدیک سرحد شوروی مدعی است که بیش از یک‌هزار سال وجود داشته است. زبان یهودیان افغانستانی است و مختصری از عبری هم میدانند. تاکنون قریب یک‌هزار از آنان از راه تهران باسرائیل مهاجرت کرده‌اند. 

نصف مقیمین اردوگاه (در تهران) از پناهندگان عراق‌اند. این نویسنده ـ اوفنر ـ با دو جوانی که اکنون از بغداد رسیده‌اند مصاحبه کرده است. شوهر نماینده صادرات و واردات بود و همسرش معلم انگلیسی و فرانسه. این دو نفر بوسیله 500 میل راهی که قسمتی از آن را پیاده طی کرده اکنون وارد شده‌اند. 

کشتن در عراق 
این دو نفر از روی اطلاع می‌گفتند که نیروهای امنیت عراقی در سال گذشته یهودیانی را که فرار میکردند کشته‌اند. با وجود این مخاطرات نامشروع و خطرناک پرهیز نکرده اند ـ‌ (چونکه اوضاع در عراق برای یهودیان رو به بدتر رفته است) چون وسایل هوائی قادر به پذیرفتن همه درخواست‌کنندگان نبوده بسیاری از یهودیان عراقی خطر عزیمت نامشروع به ایران همسایه را بهتر از رو به رو شدن با مخاطرات دیگر در عراق دانسته‌اند. 

یک دهم از 90000 تن یهودیان ایران تاکنون باسرائیل مهاجرت نموده‌اند. 


 


یهودیان ایرانی در شهرها و دهات زندگانی میکنند. غالباً عادت‌های زمان‌های دیرین بابل و ایران را تاکنون نگه‌داشته‌اند. حاجیان دین‌دار هنوز برای زیارت گوری که گویا گور ملکه استر است به همدان میروند. 

یهودیان مشهد ـ یک شهر مقدس مسلمانی‌ ـ‌که در قرنها ظاهراً خودرا مسلمان قلم داده و در عین حال به مذهب یهودی ادامه داده‌اند اکنون باردوگاه‌های تهران رفته و رهسپار اسرائیل گشته‌اند. 

یهودیان کردستانی که مدعی‌اند از بازماندگان ده قبیله گم گشته مملکت سومیریان‌اند (SUMERIAN) بآنان در اردوگاه‌ها ملحق شده‌‌اند. بازرگانان تهران چه پولدار و چه گدا و پر از روش مؤدبانه خاوری نیز آماده گرفتن هواپیماهای (NEAREAST AIR LINES) برای مهاجرت باسرائیل و شروع به زندگانی سرنو هستند. 

(ترجمه آزاد) 

وزیر مختار ـ نماینده فوق‌العاده دولت شاهنشاهی در اسرائیل 

رضا صفی‌نیا 

علت تأخیر در ارسال این گزارش کسالت شدید و ممتد این جانب بوده است. 


 

ترجمه خبر روزنامه نیویورک تایمز 
مورخه 15 اکتبر 1950 


ایران و اسرائیل برای مهاجرت یهودیان به اسرائیل همکاری میکنند 
ایران و اسرائیل طبق برنامه‌ای برای مهاجرت یهودیها از ایران باسرائیل تشریک مساعی بسیار نزدیکی با هم مینمایند باین ترتیب که این عمل فشارا کمی بر اسرائیل وارد و حداقل ضرر بحال بازرگانی و وضع مالی ایران داشته باشد. 

نمایندگان (Jewise Agency) فلسطین و جامعه یهودیهای تهران هر دو مکرراً تأکید و مصرند باینکه سلسله پهلوی و جناب آقای نخست‌وزیر دوستان یهودیها میباشند. 

سیاست متخذه دولت ایران اینست که مایل نیست اتباع یهودی ایران مملکت را ترک کنند اما اگر بخواهند بروند آزاد میباشند ولی میخواهند که مهاجرت بطئی و منظم باشند بشکلیکه فروش و تصفیه دارائی آنها در ایران در وضع اقتصادی کشور بی‌ترتیبی ایجاد نکند. 
یهودیهای کردستان که در مناطق کوهستانی آنجا زندگی میکنند و از یکسال باین طرف تحت فشار و مضیقه همسایگان کرد بوده‌اند از این رویه استثناء هستند و علت این فشار اینست که چون کردهای آن ناحیه سنی هستند لذا پس از قضایای فلسطین و روش اعراب تحت تأثیر هم‌کیشان خود در ممالک عرب قرار گرفته‌اند. طبق آخرین آمار 6000 نفر از یهودیهای مذکور به تهران آمده و در یکی از دو اردوگاه قبرستانهای کلیمی و یا در معبد یهودیها مسکن کرده‌اند. در حدود شش الی هشت هزار نفر دیگر از آنها احتمالاً هنوز در کردستان هستند. در دهات دورتر از مرز فشار بر یهودیها بسیار کم و حتی اختلاف وجود ندارد. اینها یهودیهائی هستند که از دوران تفرقه یهودیان بیش از دو هزار سال است که در کوههای کردستان زندگی کرده و طریقه زندگی ایلات آنجا را اقتباس کرده‌اند. 

1500 الی 2000 نفر از آنها از تهران با طیاره باسرائیل فرستاده شده‌اند و در حدود 2000 نفر دیگر در اردوگاه تهران هستند. 


 


نقل وا نتقال یهودیهای فراری عراقی از تهران سریعتر میباشد.یکی از دو اردوگاه تهران برای آنها اختصاص داده شده و باستثناء چند نفر که در شهر منزل دارند بقیه در آنجابرای مسافرت باسرائیل متوقف هستند. از آنها در این سال در حدود هشت‌هزار نفر به اسرائیل اعزام شده‌اند و بین 1000 الی 1500 نفر در اردوگاه بانتظار حرکت باسرائیل میباشند. ماهانه بین 300 تا 400 نفر از یهودیهای عراقی و از یهودیهای ایرانی هم در حدود 300 نفر فرستاده میشوند. 

یهودیهای ایرانی بسیار فقیر بوده و رؤسای جامعه یهودیهای آنجا معتقدند که آنها برای فرار از فقر که عمومیت دارد باسرائیل میروند نه اینکه در اثر فشار یا مضیقه و یا تبلیغات قانونی. 
در حدود 100 الی 110 هزار یهودی ایرانی هست که از آنها بعد از جنگ فلسطین 1500 نفر باسرائیل رفته‌اند. طبق اظهار جامعه یهودیهای ایران کلیمیهای مقیم این کشور از اعقاب اولین یهودیهائیکه به بابل تبعید شده‌اند میباشند و در اولین اوج ترقی ایران باین مملکت آمدند و طبق تاریخ تا فتوحات اسلامی در نهایت رفاه و برابری در ایران زندگی میکردند و از آن به بعد اکثریت آنها دچار فقر و بدبختی شده‌اند.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط آنتی منافق 90/5/1:: 7:39 عصر     |     () نظر
<      1   2   3   4   5